Nu var jeg inde og se Avatar i aftes. Jeg blev godt nok imponeret over James Camerons skills til at lave film ikke er smuldret, og når det er i 3D lever man sig længere ind i historien, end man vil gøre hvis det ikke var 3D.

Jake Sully (Sam Worthington) er gammel marinesoldat, og fik en lammelse i underkroppen under en krig. Hans tvilingebror er videnskabsmand og blev dræbt mens han blev rullet, så Jake må overtage hans mission uden træning. Hans boss forskningenslederen og biologen Grace (Sigourney Weaver)bruger Jake Sullys brors avatar til at forvandle ham til en na’vi, og han skulle få én af stammernes tillid, så de kan studerer deres måde at leve på og deres sprog. Men chefen Parker Selfriedge (Giovanni Ribisi) vil have noget granit som de kan få mange milioner for, men den ligger under en af na’vis stammer, så Jake får tre måneder til at få dem til at flytte sig. Men det er sværere end det ser ud.

Avatar har nøjagtigt kostet 30 milioner dollars mere end Titanic, og det kan tydeligt ses. Filmen har været undervejs igennem de sidste 13 år, men James Cameron udsatte den, for det rette udstyr var ikke klar. Klog beslutning. Så når den er kommet, skuffer den slet ikke. Han har lavet et helt nyt sprog og nogle helt nye dyrevæsener, som minder om ulve, næsehorn, tigere osv. og et helt nyt indvandrefolk i forskellige stammer. Men jeg vil give diverse anmeldere af filme, at historien ikke er helt ny, men det er svært at lave en ny historie hele tiden. Jeg giver filmen topkarakter.

Reklamer